Quantcast
Viewing all articles
Browse latest Browse all 32

:: گذشته ای پیشرفته تر از امروز ! ::

Image may be NSFW.
Clik here to view.

 
      راوی : حتما این روزها با شوهای تلویزیونی مثل X - factor و Amrican Idol و کپی های آن ها در تلویزیون های ایرانی آشنا هستید . برنامه هایی مثل " نکست پرشن استار " و " گوگوش آکادمی " که به دنبال کشف صدایی جدید هستند . بیش از ۵ سال از اولین شوی تلویزیونی X - factor و Amrican Idol می گذرد و تقریبا می توان گفت از کمتر کشوری در جهان می شود نام برد که این دو شوی تلویزیونی را نشان ندهند و کپی آن ها را به زبان خودشان برنامه سازی نکرده باشند . ولی آیا این دو شوی تلویزیونی پیشتازان ساخت این گونه برنامه ها هستند ؟ آیا این شوی تلویزیونی به واقع خلاقیت آقای Simon Cowell بوده که این گونه صنعت تلویزیون دنیا را دگرگون کرده است ؟ جواب من این است : خیر ! شاید بسیاری از خوانندگان این پست در جریان نباشند که حقیقت این است که بیش ۴۵ سال پیش ، تلویزیون ملی ایران به همت و خلاقیت آقای " فرشید رمزی " شویی داشت به نام " زنگوله ها " که در آن شو ، به خوانندگان آماتور و کسانی که عشق خوانندگی حرفه ای داشتند فرصتی داده می شد تا چهره ی آن ها از تلویزیون ملی پخش شود و آن هایی که صدا و تیپ مورد پسندی داشتند توسط تهیه کنندگان و سازندگان برنامه ها شناخته شوند .

 
Image may be NSFW.
Clik here to view.

      در ابتدا مسئولین برنامه ۵۰ نفر اول را که دارای صدایی مختص به خودشان بودند انتخاب می کردند و آن ها را مرحله به مرحله به برنامه ی زنگوله ها دعوت می کردند . آن زمان هم مثل شوهای امروزی ،  فینالیست ها یک آهنگ گروهی را در اول برنامه اجرا می کردند و هر خواننده ی  آماتوری یک بیت از ترانه ی گروهی را می خواند . در طول برنامه هر شرکت کننده ای یک آهنگ تکی هم اجرا می کرد . اگر خواننده ی آماتوری مورد پسند تلویزیون ، سایر برنامه ها و شرکت های ضبط موسیقی و تولید فیلم قرار می گرفت مسیر زندگی او عوض می شد و به آرزوی خود می رسید .


Image may be NSFW.
Clik here to view.


      زنگوله ها تقریبا در اوائل دهه ۱۹۷۰ شروع به کار کرد و از قبال این شو چهره ی خوانندگانی مثل زنده یاد " افشین مقدم " ، " کیوان " و " داریوش اقبالی " در تلویزیون پخش شد که این سه نفر در چند مورد با هم همخوانی داشتند و هر یک آهنگ هایی از یک دیگر را بازخوانی کردند . افشین درگذشت ، کیوان را مطمئن نیستم ولی فکر کنم که به فرانسه رفت و داریوش به کار خود ادامه داد و راهی سینما هم شد .

آهنگی آماتور از افشین ، کیوان و داریوش

آهنگی از افشین

آهنگی از کیوان

      از دیگر خوانندگانی که از دل این برنامه بیرون آمدند می شود از " فریدون " و " ناصر صبوری " نام برد . فریدون درگیر مسائل عشقی با یکی از شرکت کنندگان زنگوله ها شد و بعد از چند آهنگ محو شد و سپس بعد از انقلاب به آمریکا رفت و آن جا هم سرودی برای ایران ضبط کرد و بعد از آن سرود خاموش شد . اما ناصر خودش را به زنده یاد ویگن نزدیک کرد و در چند برنامه ی زنده با ویگن همکاری داشت .

آهنگی از فریدون


Image may be NSFW.
Clik here to view.

      در پی ساخت سریال تلویزیونی مراد برقی ، از صدای ناصر برای آن سریال استفاده شد ولی با روی کار آمدن ستار و حضور صدای او در سریال مراد برقی ، ناصر هم کمرنگ شد و خوانندگی او به پایان رسید . بعد از انقلاب هم ناصر به آمریکا رفت ، یکی دو تا از کارهای قدیمی خود را ویدئو کرد که مورد استقبال مردم قرار نگرفت ، اما سال ها بعد دیگران کارهای ناصر را بازخوانی کردند .
 
 
Image may be NSFW.
Clik here to view.

      از آخرین نسل برنامه ی زنگوله ها می توان از " نلی " نام برد که از قبال زنگوله ها به شهرت رسید و وارد برنامه های دیگر تلویزیون ملی شد ، ولی انقلاب ۱۹۷۹ همه چیز را در هم شکست و کسانی مثل نلی و مرحوم مازیار که تازه خواننده شده بودند فرصت درخشش زیادی پیدا نکردند . در زمان انقلاب نلی به فرانسه و بعد به آمریکا رفت و خوانندگی را کنار گذاشت و مازیار نیز در یکی از تهاجمات سپاه پاسداران به منزل او به طور تصادفی درگذشت .

Image may be NSFW.
Clik here to view.
 
      این شویی که در اینجا می بینید یکی از برنامه های زنگوله ها است که مربوط به سال ۱۹۷۵ می شود که چهره هایی چون نفر اول " پروانه ی خاطره " ، دوم " حصیری " ( برادر گلپا که بعدا به خواندن آهنگ های سنتی روی آورد و حتی یک برنامه ی بزم هم با ستار اجرا کرد . او کمابیش هنوز در ایران مشغول به خوانندگی است ) ، پنجم " مری آپیک " که در فیلم داش آکل با بهروز وثوقی بازی کرد و بعد در فیلم بن بست به کارگردانی پرویز صیاد حضور یافت و اولین زن بازیگر ایرانی بود که جایزه ی بهترین هنرپیشه ی زن را در جشنواره ی مسکو به خودش اختصاص داد و اینجا شانس خوانندگی را امتحان کرد ولی موفق نشد .

 
Image may be NSFW.
Clik here to view.

      و نفر ششم " هایکار استپانیان " که امروزه او را به نام هلن می شناسیم . هلن بعد از این برنامه که در آن موفق نشد ، چشم خود را عمل کرد و به طور جدی به مدرسه ی موسیقی رفت و در سال ۱۹۷۹ درست قبل از انقلاب ، در یکی از فیلم های صمد آقا بازی کرد و بعد از انقلاب به آمریکا رفت . در خارج  نیز به تحصیلات اپرا ادامه داد ولی مجددا به موسیقی پاپ ایرانی روی آورد و امروزه یکی از خوانندگان خوب ایرانی محسوب می شود .
 
خوانندگان آماتور در شوی زنگوله ها
ـــ دریافت کنید ـــ

      در پایان عرض کنم که نمی دانم شما نیز با من موافق هستید یا نه ولی من هر چه به این تصاویر و شو های قدیمی بیشتر نگاه می کنم ، بیشتر احساس می کنم که ما چقدر ۴۰ سال پیش پیشرفته تر از امروز بودیم ! و بسیاری از همین خوانندگان آماتور آن زمان در برنامه ی زنگوله ها از بسیاری از خوانندگان امروزی خوش صداتر بودند .

Image may be NSFW.
Clik here to view.



Image may be NSFW.
Clik here to view.

 
      هواداران ستار عزیز در پست های قبلی با اولین کار خارجی ستار آشنا شدند و آلبوم خارجی او با چهار آهنگ در راه است . ولی همان طوری که می دانید دیگر هنرمندان هم نسل و هم دوره ی او در قبل از انقلاب اجراهای خارجی به زبان های مختلف داشتند و آهنگ هایی را باز خوانی کرده اند . اگر چه آن اجراها به خاطر نداشتن احساس کافی و مصنوعی بودن در کارنامه ی آن ها نمی درخشد ولی خالی از لطف نیست و بد هم نیست که نگاهی به آن ها نیز داشته باشیم .
 
 
      در اینجا اصل آهنگ را که دالی پارتن اجرا نموده است ببینید .
 
 
      (در اینجا اگر چه ابی تلفظ خوبی دارد ولی اجرایش خشک است و شنونده را به دنبال خود نمی کشاند . شهرام هم که به قول خودش : " ما نمی دونستیم این حرف هایی که از دهنمون بیرون میاد یعنی چی ! " ) . در اینجا اصل آهنگ را از پل آنکا ببینید .

      گوگوش : آهنگ I believe in Love
 
      که این آهنگ واقعا یک سرافکندگی هنری است . شنوندگان خارجی این آهنگ ، مقدمه ی آن را این طور توصیف کرده اند : گویی یک گربه بر اثر شکنجه دارد ناله می کند ! اگر از این آهنگ بگذریم انصافا گوگوش بازخوانی خوبی از آهنگ مشهور Want Ads اجرا نموده که از اینجا می توانید بشنوید و اینجا نیز اصل این آهنگ را از گروه هانی کُن .
 

Image may be NSFW.
Clik here to view.

 
Image may be NSFW.
Clik here to view.

 برنامه ی کامل ستار در مراسم WAALM AWARDS در شهر لندن

بیش از ۳۰ دقیقه با اجراهای استثنایی

ـــ مشاهده کنید ـــ

***

Image may be NSFW.
Clik here to view.

ستار در پانزدهمین مراسم جشن مهرگان در شهر ارواین

ـــ دریافت کنید ـــ

***

۞ اخبار ستار ۞

Image may be NSFW.
Clik here to view.

جلد آهنگ سیمین بری اعلام شد
 خبر همخوانی آهنگ « سیمین بری » با صدای ستار و ارسین در مجله ی هنر ترکیه

 متن به زبان ترکی


ORTA DOGUNUN EN BÜYÜK SESİ ''SATTAR !! VE '' ERSIN FAIKZADE '' DUETİ- AS MAGAZİN.

 Orta Dogunun en büyük seslerinden İran'lı Sattar ve Türkiye'nin dünyada yükselen yıldızı Ersin Faikzade ortak

 bir projede buluştular.Kayıtların Türkiye ve Los Angeles'te yapılacagı düeti.dünya çapında 100 milyonu aşkın

 Sattar hayranları merakla bekliyorlar.

 ''Bu düet ,Türkiye ve İran arasındaki dostluk baglarını güclendirecektir''.diyen Sattar,Ersin Faikzade nin büyük

 bir yetenek oldugunu ve dünyada insani projeler ve muhtesem sesiyle verdigi konserlerle göz doldurdugunu,Faikzade

 ile yapacagı düetin,müzikal cevrelerce cok takdir görecegini belirtti.1970'de İranlı Jamshed Jaybani ve Emel Sayın'nın

 yaptıgı düetten sonra Orta Doguda 2.düet gerceklesmiş olacak

تصویر خبر در مجله ی هنر ترکیه

***
      راوی : دوستان عزیز ! گفته شده که آقای امیر طاهریان ، کارگردان موزیک ویدئوی " هراس " که قرار بود این ویدئو را امروز پخش کند ، اعلام کرده که اگر چه این ویدئو آماده است ، اما تا چند ماه آینده پخش نمی شود !!! شاید بد نباشد که با ایمیل او ( amir.taherian@hotmail.com ) تماس گرفته و درخواست شود که این ویدئو این هفته ارائه گردد . شاید بد نباشد که ایشان هم گوشه ای از همبستگی هواداران ستار را ببیند و از بلایی که بر سر مرتضی برجسته به سبب طراحی پوستر مراسم استاد پازوکی آمد درس بگیرد .


 

Image may be NSFW.
Clik here to view.

Image may be NSFW.
Clik here to view.

Image may be NSFW.
Clik here to view.

Image may be NSFW.
Clik here to view.

فیس بوک هواداران ستار را " Like " کنید

( نظرات ثبت شده در بخش کامنت ها ، لزوماً بیانگر نظرات و عقاید مدیریت و نویسندگان وبلاگ نمی باشد )


Viewing all articles
Browse latest Browse all 32

Trending Articles